HovenDesign

In het kort: HovenDesign

HovenDesign is een eenmanszaak, opgestart door Alex Hoven in 2016. Alex heeft voor het oprichten van HovenDesign al veel ervaring met het bouwen van (WordPress) websites, dit begon in 2005. Fotografie is later begonnen in 2010. Dit is allemaal geëvolueerd naar professionele kunde. Met het oprichten van HovenDesign is er van een hobby een beroep gemaakt. Dit met veel plezier!

Wie is Alex

Alex is opgegroeid in het noorden van provincie Groningen, hier woont hij nog steeds, wel verhuist naar verschillende dorpen, maar allemaal in het noorden van Groningen. Een rasechte Groninger dus. Geboren in Zijldijk, tot 19 jaar daar gewoond met twee broers en beide ouders en toen met een paar verhuizingen tussendoor inmiddels in Zandeweer beland. Inmiddels 26 jaar, een vriendin en twee kinderen, een tweeling. Als dagelijkse beroep werkzaam bij het UMCG bij de ICT afdeling.

Hoe het allemaal begon

Alex is altijd al geïnteresseerd geweest in het ontwikkelen van websites. Dit begon al vanaf jongs af aan op de middelbare school. Voor een schoolopdracht moest Alex een website oprichten. Hier had hij veel plezier in en is  er daarna altijd mee bezig geweest. Bij het maken van websites is Photoshop ook erg belangrijk, hier is hij ook toen mee begonnen. Alle kennis en kunde is in veel nachtelijke uren gestopt. Niet omdat het moest, maar echt voor de fun. Voornamelijk met het lezen van online tutorials is de kennis verzameld, en door werk uit te voeren.

WordPress

De eerste paar jaren van 2005 tot 2007 was het enkel “normale” websites, voor de techneuten: opgebouwd met HTML en CSS. Maar omdat een normale website veel meer werk is om bij te houden, is een CMS vereist. Een CMS is een systeem dat een website aanstuurt, je kan inloggen en de website met klikken en typen zonder enige codes beheren. De eerste jaren dat Alex een CMS gebruikte was met verschillende CMS systemen. De meeste bestaan niet eens meer of worden amper gebruikt tegenwoordig. Bijvoorbeeld e107. WordPress is er ook al jarenlang maar is wél actief gebleven en goed bijgehouden. Hier is een reden voor, WordPress is de moeite waard. Het is veelzijdig (toepasbaar voor nagenoeg elke soort website) en makkelijk te beheren. Elke dag wordt WordPress verbeterd door honderden ontwikkelaars. En het beste is, het is opensource: gratis dus. Dit is precies de reden waarom de websites met WordPress worden gemaakt bij HovenDesign.

Fotografie

Alex zijn grote passie is auto’s. Omdat hij vaak meetings bezocht en veel vrienden met aangepaste auto’s kende was dat de reden om een professionele fotocamera aan te schaffen. Zo begon het allemaal in 2010. Dit is net als met websites uitgegroeid tot een uitgebreide kennis die erg breed toe te passen is. Portretfoto’s, photoshoots, trouwerijen, babyfoto’s, rondleidingen en veel meer.

Computerkennis

Er is ook erg veel ervaring in de ICT. In totaal 4 ICT opleidingen afgerond. Hierdoor gespecialiseerd in de simpele dingen, maar ook de moeilijkere dingen. Samen met de webdesign heeft Alex altijd al met computers gewerkt en heeft dan ook altijd familieleden en vrienden uit de brand moeten helpen. Er is altijd wel iemand die vaak de Sjaak is in de familie en vriendenkring dit soort gevallen, dit was Alex dus. Daarom heeft Alex ook gekozen zijn dagelijkse carrière in de ICT te doen. Zodoende zijn de opleidingen ook in de ICT sector gekozen. Dit waren brede opleidingen met name: computer reparatie, systeembeheer, netwerkbeheer, webdesign (html, css, sql, php), windows (server), linux en meer.

Check ook mijn diensten!